0212 243 26 35 info@vizeofisi.com.tr

Giriş

Kayıt Ol

Bir hesap oluşturduktan sonra, ödeme durumunuzu izleyebilir, onay izleyebilir ve tur bittikten sonra tura da puan verebilirsiniz.
Kullanıcı Adı*
Şifre*
Şifreyi Onayla*
Adın*
Soyadın*
Email*
Telefon*
Ülke*
* Bir hesap oluşturmak, Hizmet Şartlarımız ve Gizlilik Bildirimiile tamam olduğunuz anlamına gelir .

ZATEN ÜYE MİSİNİZ?

Giriş
0212 243 26 35 info@vizeofisi.com.tr

Giriş

Kayıt Ol

Bir hesap oluşturduktan sonra, ödeme durumunuzu izleyebilir, onay izleyebilir ve tur bittikten sonra tura da puan verebilirsiniz.
Kullanıcı Adı*
Şifre*
Şifreyi Onayla*
Adın*
Soyadın*
Email*
Telefon*
Ülke*
* Bir hesap oluşturmak, Hizmet Şartlarımız ve Gizlilik Bildirimiile tamam olduğunuz anlamına gelir .

ZATEN ÜYE MİSİNİZ?

Giriş

Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vize Başvurusu

Yunanistan’a seyahat edecek vatandaşlar vize almak zorundadır. Umuma Mahsus Pasaport sahibi vatandaşlar uygulamasına tabi tutulmaktadırlar. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahibi vatandaşlar 180 gün içerisinde 90 günlük seyahatleri için vize uygulamasından muaf tutulmaktadırlar. Kısa süreli vize başvurularında Yunanistan Konsolosluğu’na bireysel başvuru yapılamamaktadır. Kısa süreli vize başvuruları, konsolosluk tarafından yetkilendirilen firmalar tarafından yapılmaktadır.

Gerekli olan evraklar:

Turistik Vize:

– Yunanistan Turistik Vizesi için başvuruda bulunacak kişiler, Yunanistan Turistik vize başvuru formunu tam ve doğru bir şekilde doldurup imzalamalıdır. Başvuru formu fotoğraflı olmalıdır.

– Yunanistan Turistik vize başvurusunda ibraz edilecek pasaportta vizenin işlenebilmesi için en az iki boş sayfa bulunmalıdır. Pasaport, son 10 yıl içinde çıkartılmış olmalı ve Yunanistan Turistik vize başvurusu tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerli olmalıdır. Eğer varsa eski pasaportlar da ibraz edilmelidir.

– Yunanistan Turistik vizesi başvurusu geçerli eski tip (lacivert ) pasaportla yapılacak ise, pasaportun 1,2,3,4,5,6,7 ve sonuncu sayfalarının fotokopileri. Yeni (Umuma Mahsus/Bordo) pasaport ile başvuru yapılması halinde, kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisi, eğer daha önce Schengen vizesi alınmışsa Schengen vizesinin bulunduğu sayfanın fotokopisi konsolosluğa sunulmalıdır.

– T.C. vatandaşı olmayan başvuru sahipleri, Türkiye’de ikamet ettiğini kanıtlayan ‘Yabancılara Mahsus İkamet Tezkeresi’ belgesini ibraz etmek zorundadırlar.

– Reşit olmayan (18 yaşından küçük) kişiler vize başvurularını ebeveynleri, yasal vasi ile birlikte ya da bu kişilerin iznini beyan eden belge ile yapmalıdır.

– Yunanistan Turistik vizesi için başvuru yapan kişiler, Yunanistan’da nasıl ve nerede kalacaklarını gösteren belgeler sunmalıdır.

– Yunanistan Turistik vizesi için ibraz edilecek belgeler yeni tarihli (son 3 ay içinde alınmış) olmalıdır.

Ticari Vize

– Yunanistan Ticari vizesi için müracaat eden kişiler öncelikler Yunanistan Ticari vize başvuru formunu doğru ve tam olarak doldurmak zorundadırlar. Yunanistan ticari vizesi için ibraz edilen vize başvuru formu vize başvurusunda kullanılacak evrakları destekleyen (doğru) bilgiler içermelidir.

– Yunanistan Ticari vizesi için başvuru yapacak kişiler, sunacakları tüm evrakların güncel tarihli (son üç ay içerisinde alınmış) olmasına dikkat etmelidirler.

– Yunanistan ticari vizesi işlemlerinde kullanılacak pasaport 10 yıldan eski olmamalıdır. Pasaportta vizenin işlenmesi için en az 2 boş sayfa bulunmalı ve pasaport vize başvuru tarihinden itibaren 6 ay sonrasına kadar geçerliliğini koruyacak nitelikte olmalıdır.

– Yunanistan Ticari vizesi başvurusunda eğer varsa eski pasaportların da ibraz edilmesi gerekmektedir.

– Yunanistan ticari vize başvurusu yapılacak olan (Umuma mahsus/Bordo) pasaportta kimlik bilgilerinin yazılı olduğu sayfanın fotokopisini ve varsa daha önceki Schengen vizelerinin bulunduğu sayfaların fotokopilerini ibraz etmelidir.

– Yunanistan’a Ticari Amaçla seyahat eden kişiler seyahat edecekleri araca ilişkin belgeleri (uçak-otobüs bileti) başvuru esnasında ibraz etmelidir.

– Reşit olmayan (18 yaşından küçük) kişiler vize başvurularını ebeveynleri, yasal vasi ile birlikte ya da bu kişilerin iznini beyan eden belge ile yapmalıdır.

– Yunanistan Ticari vizesi başvurusu yapan kişiler, Yunanistan’da nasıl ve nerede kalacaklarını gösteren belgeler sunmalıdır.

– TC vatandaşı olmayan başvuru sahipleri Türkiye’de ikamet ettiğini kanıtlayan ‘Yabancılara Mahsus İkamet Tezkeresi’ belgesini ibraz etmek zorundadırlar.

– Yunanistan Ticari vizesi için ibraz edilecek belgeler yeni tarihli (son 3 ay içinde alınmış) olmalıdır.

Yunanistan Tur Rehberi

/Tüm Turlar