0212 243 26 35 info@vizeofisi.com.tr

Giriş

Kayıt Ol

Bir hesap oluşturduktan sonra, ödeme durumunuzu izleyebilir, onay izleyebilir ve tur bittikten sonra tura da puan verebilirsiniz.
Kullanıcı Adı*
Şifre*
Şifreyi Onayla*
Adın*
Soyadın*
Email*
Telefon*
Ülke*
* Bir hesap oluşturmak, Hizmet Şartlarımız ve Gizlilik Bildirimiile tamam olduğunuz anlamına gelir .

ZATEN ÜYE MİSİNİZ?

Giriş
0212 243 26 35 info@vizeofisi.com.tr

Giriş

Kayıt Ol

Bir hesap oluşturduktan sonra, ödeme durumunuzu izleyebilir, onay izleyebilir ve tur bittikten sonra tura da puan verebilirsiniz.
Kullanıcı Adı*
Şifre*
Şifreyi Onayla*
Adın*
Soyadın*
Email*
Telefon*
Ülke*
* Bir hesap oluşturmak, Hizmet Şartlarımız ve Gizlilik Bildirimiile tamam olduğunuz anlamına gelir .

ZATEN ÜYE MİSİNİZ?

Giriş

Tayvan Vizesi

Tayvan Vize Başvurusu

Tayvan, tropik ormanları ve birçok doğal güzelliği ile her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Bir ada devleti olan Tayvan, Çin Cumhuriyeti’ne bağlı özerk bir bölgedir. Çeşitli dinlerin ve kültürlerin bir arada bulunduğu ülke kültürel bir şölen yaşatmaktadır. Doğu Asya’nın kültür başkentlerinden birisi olan Tayvan’da yıl boyunca çeşitli festivaller ve şenlikler düzenlenmektedir. Uzak Doğu’yu merak ediyorsanız keşfe Tayvan’dan başlayabilirsiniz.

Tayvan Vizesi İşlemleri 

Tayvan’a gerçekleştirilen seyahatlerde Umuma Mahsus Pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır. Türkiye ve Tayvan’ın birlikte aldığı karara göre iki ülke arasında gerçekleştirilen seyahatlerde Umuma Mahsus Pasaport sahipleri, en fazla 30 gün ikamet şartıyla havaalanında tek girişli vize başvurusu yapmak zorundadırlar. 2013 yılından itibaren uygulanan karara göre Umuma Mahsus Pasaport sahibi kişiler, yapacağı seyahatlerde  girişleri Taipei Taoyuan Uluslararası Havaalanı’ndan yapmaktır.

Havaalanı vizesi ile giriş yapacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Taoyuan Uluslararası Havaalanı’nda yer alan yetkili vize ofisine dönüş biletini, iki adet biometrik fotoğrafı ve Tayvan vize başvuru formunu vererek müracaat etmek zorundadırlar. Tayvan’a başka ülke üzerinden giriş yapacak vatandaşlar geçici giriş izni almak zorundadır. Bu izin ile Taichung ve Kaohsiung şehirlerinde vize işlemleri yapılmaktadır. Turistik. ticari ve çalışma gibi nedenlerden dolayı Tayvan’a seyahat eden vatandaşlar çok girişli ve 30 günü aşan uzun süreli ikamet vizesi için Tayvan Konsolosluğu’na başvuru yapmak zorundadır. Tayvan’a gerçekleştirilecek seyahatler için gereken vize başvurusu, Tayvan Konsololsuğu ve Büyükelçiliği’nin yanı sıra konsolosluk tarafından yetki verilen vize başvuru merkezlerinden yapılabilir.

Tayvan Vize İçin Gerekli Evraklar 

İşverenler İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı)
  2. Konsolosluğu hitaben şirketin antetli kağıdına yazılmış, kaşeli, imzalı ve seyahat planını içeren dilekçe
  3. Ticari Sicil Gazetesinin Fotokopisi
  4. İmza Sirkülerinin Fotokopisi
  5. Vergi Levhası Fotokopisi
  6. Faaliyet Belgesi Fotokopisi 
  7. Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Aktif banka hesabına ait son 3 aylık hesap dökümü içermeli)
  8. Seyahat Planını Destekleyici Uçak ve Otel Rezervasyonu Gösteren BelgelerGüncel Tarihli, Arka Fonu
  9. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  10. Ticari Ziyaretler İçin Ticari Vize Davetiyesi (Tayvan’dan davetiye gönderen şirketin antetli kağıdına yazılmış, seyahat planını destekleyen, seyahat süresince kişinin masraflarına karşılık teminat gösteren ve seyahat planını destekleyen bilgiler içermelidir. Bir nüshası vize departmanın diğeri ise başvuru sahibinde bulunmalıdır.)

Bordrolu Çalışan İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı)
  2. İşveren şirketin antetli kağıdına yazılan kaşeli, imzalı, başvuru sahibinin şirket bünyesindeki görevini belirten, seyahat planını destekleyici talep dilekçesi
  3. Şirkete Ait İmza Sirküleri
  4. Vergi Levhası Fotokopisi
  5. Faaliyet Belgesi Fotokopisi 
  6. Ticari Sicil Gazetesinin Fotokopisi
  7. SGK işe giriş bildirgesinin fotokopisi
  8. Son 4 Aya Ait Sigorta Bildirgesinin Fotokopisi
  9. Son 3 Aya ait maaş bordrosunun fotokopisi
  10. Seyahat Planını Destekleyen Uçak ve Otel Rezervasyonu ile İlgili Belgeler
  11. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  12. Ticari Ziyaretler İçin Ticari Vize Davetiyesi (Tayvan’dan davetiye gönderen şirketin antetli kağıdına yazılmış, seyahat planını destekleyen, seyahat süresince kişinin masraflarına karşılık teminat gösteren ve seyahat planını destekleyen bilgiler içermelidir. Bir nüshası vize departmanın diğeri ise başvuru sahibinde bulunmalıdır.)

Ev Hanımları İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı. Ayrıca başvuru sahibinin eşine ait pasaportu veya eski Tayvan vizesi varsa fotokopileri)
  2. Seyahat Planını Destekleyen, Tayvan Konsolosluğu’na Hitaben Vize Talep Dilekçesi
  3. Başvuru Sahibinin Üzerine Kayıtlı Varsa Gayrimenkul Tapusu ve Araç Ruhsatı
  4. Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Aktif banka hesabına ait son 3 aylık hesap dökümü içermeli)
  5. Başvuru Sahibinin Eşi Çalışıyorsa İşveren İçin İstenen Belgeler Eklenmelidir
  6. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf

Emekliler İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmamış pasaport kullanılmalı.)
  2. Seyahat Planını Destekleyen Bilgilerin Yer Aldığı Konsolosluğa Hitaben Yazılmış Vize Talep Dilekçesi
  3. Emekli Cüzdanına Ait Fotokopi
  4. Başvuru Sahibine Ait Varsa Gayrimenkul Tapusu ve Araç Ruhsatı
  5. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  6. Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Aktif banka hesabına ait son 3 aylık hesap dökümü içermeli)

Öğrenciler İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı. Ayrıca başvuru sahibinin ailesine ait pasaport veya eski Tayvan vizesi varsa fotokopileri)
  2. Seyahat Planını Destekleyen Bilgilerin Yer Aldığı Konsolosluğa Hitaben Yazılmış Vize Talep Dilekçesi
  3. Eğitim Görülen Kurumdan Alınmış Yeni Tarihli Öğrenci Belgesi
  4. Aile iznini beyan eden Muvafakatname 
  5. Ailenin işveren, bordrolu veya emekli olduğu durumlarda diğer yukarıda yer alan belgelerin tamamı gerekli evraklara eklenmeli
  6. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf

 

Tayvan Tur Rehberi

/Tüm Turlar