0212 243 26 35 info@vizeofisi.com.tr

Giriş

Kayıt Ol

Bir hesap oluşturduktan sonra, ödeme durumunuzu izleyebilir, onay izleyebilir ve tur bittikten sonra tura da puan verebilirsiniz.
Kullanıcı Adı*
Şifre*
Şifreyi Onayla*
Adın*
Soyadın*
Email*
Telefon*
Ülke*
* Bir hesap oluşturmak, Hizmet Şartlarımız ve Gizlilik Bildirimiile tamam olduğunuz anlamına gelir .

ZATEN ÜYE MİSİNİZ?

Giriş
0212 243 26 35 info@vizeofisi.com.tr

Giriş

Kayıt Ol

Bir hesap oluşturduktan sonra, ödeme durumunuzu izleyebilir, onay izleyebilir ve tur bittikten sonra tura da puan verebilirsiniz.
Kullanıcı Adı*
Şifre*
Şifreyi Onayla*
Adın*
Soyadın*
Email*
Telefon*
Ülke*
* Bir hesap oluşturmak, Hizmet Şartlarımız ve Gizlilik Bildirimiile tamam olduğunuz anlamına gelir .

ZATEN ÜYE MİSİNİZ?

Giriş

Romanya Vizesi

Romanya Vize Başvurusu

Romanya’nın Orta ve Doğu Avrupa arasında geçiş noktası olması kültürüne ve tarihine de yansımıştır. Balkan ve Avrupa’ya ait izleri taşıyan ülke, çeşitli kültürlere ev sahipliği yapan mozaik bir yapıya sahiptir. Tarihi boyunca birçok farklı imparatorluğa ev sahipliği yapmıştır. Çeşitli kültürel akımların etkisinde kalan Romanya, Transilvanya bölgesinde gezip görebileceğiniz tarih kokan sokaklarıyla Balkan ve Doğu Avrupa gezinizde ilk durağınız olabilir.

Romanya Vizesi İşlemleri

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Romanya yapacağı seyahatlerde ve transit geçişlerde Romanya Vizesi almak zorundadır. Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaportuna sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ise 6 aylık süre içerisinde en fazla 90 gün süren seyahatlerinde ve transit geçişlerinde Romanya vize işlemlerinden muaftırlar. Avrupa Birliği (AB), Schengen ülkeleri ve İsviçre Liechtenstein  ikamet izni olan vatandaşlar ise iznin süresini aşmamak ve 5 günü geçmemek şartı ile vizesiz Romaya üzerinden transit geçiş sağlayabilirler.

Romanya vize başvuruları Romana Konsolosluğu’na ve Büyükelçililiği’ne yapılacağı gibi Konsolosluk tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezleri aracılığıyla da yapabilirler. Ayrıca Romanya vize başvuruları eViza portalı üzerinden de yapılabilir.

Romanya’da geçirilecek süre ve seyahatin amacına göre farklı vize türleri vardır. Romanya Uluslararası Havaalanı kullanılarak başka bir ülkeye yapılan seyahatlerde A Tipi Havaalanı Transit Vizesi başvurusu yapılmalıdır. Romanya üzerinden bir başka ülkeye gerçekleştirilen seyahatlerde 5 gün konaklama şartı ile gerçekleştirilen transit geçişlerde B Tipi Transit Vize başvurusu yapılmalıdır. Kesintisiz olarak ya da bir kaç sefer giriş yaparak 6 aylık süre içerisinde toplam 90 günlük konaklama şartı ile yapılacak seyahatlerde C Tipi Kısa Süreli Oturum Vizesi başvurusu yapılmalıdır. Ekonomik, eğitim, çalışma, ziyaret, bilimsel ve dini faaliyetler için Romanya’ya gerçekleştirilen seyahatlerde 90 gün konaklama hakkı tanıyan D Tipi Uzun Süreli Oturum Vizesi başvurusu yapılmalıdır.

Romanya uzun süreli oturum vizesi başvuruları İçişleri Bakanlığı’nın yetkisinde ki Romanya Göçmen Bürosu aracılığıyla alınır. Uzun süreli oturum vizesinin vatandaşlara tanınan ikamet süresinin uzatılması mümkündür. Vatandaşa tanınan kısa süreli oturum izninin uzatılması için başvuralar şahsen yapılmak zorundadır. Başvuru oturum izninin bitmesine en az 30 gün kala ikamet edilen bölgede ki Romanya Göçmen Bürosu‘na yapılmalıdır. Bu süre geçtiği taktirde vize iptal edilir ve Romanya topraklarından çıkarılma zorunluluğu ortaya çıkar.

Romanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar 

Romanya’ya gerçekleştirilecek seyahatler için yapılan vize başvurusunda istenilen evraklar seyahat amacı ve kişinin mesleki durumuna göre değişiklik göstermektedir.

İşverenler İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı)
  2. Konsolosluğu hitaben şirketin antetli kağıdına yazılmış, kaşeli, imzalı ve seyahat planını içeren dilekçe
  3. Ticari Sicil Gazetesinin Fotokopisi
  4. İmza Sirkülerinin Fotokopisi
  5. Vergi Levhası Fotokopisi
  6. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  7. Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Aktif banka hesabına ait son 3 aylık hesap dökümü içermeli)
  8. Seyahat Planını Destekleyici Uçak ve Otel Rezervasyonu Gösteren Belgeler
  9. Güncel Tarihli, Arka Fonu Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  10. Ticari Ziyaretler İçin Ticari Vize Davetiyesi (Romanya’dan davetiye gönderen şirketin antetli kağıdına yazılmış, seyahat planını destekleyen, seyahat süresince kişinin masraflarına karşılık teminat gösteren ve seyahat planını destekleyen bilgiler içermelidir. Bir nüshası vize departmanın diğeri ise başvuru sahibinde bulunmalıdır.)
  11. Seyahat Sağlık Sigortası ( Vize süresi içerisinde acil tıbbi bakım ve sağlık harcamalarını karşılayacak tutarda)

Bordrolu Çalışanlar İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı)
  2. İşveren şirketin antetli kağıdına yazılan kaşeli, imzalı, başvuru sahibinin şirket bünyesindeki görevini belirten, seyahat planını destekleyici talep dilekçesi
  3. Şirkete Ait İmza Sirküleri
  4. Vergi Levhası Fotokopisi
  5. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  6. Ticari Sicil Gazetesinin Fotokopisi
  7. SGK İşe Giriş Bildirgesinin Fotokopisi
  8. Son 4 Aya Ait Sigorta Bildirgesinin Fotokopisi
  9. Son 3 Aya Ait Maaş Bordrosunun Fotokopisi
  10. Seyahat Planını Destekleyen Uçak ve Otel Rezervasyonu ile İlgili Belgeler
  11. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  12. Ticari Ziyaretler İçin Ticari Vize Davetiyesi (Romanya’dan davetiye gönderen şirketin antetli kağıdına yazılmış, seyahat planını destekleyen, seyahat süresince kişinin masraflarına karşılık teminat gösteren ve seyahat planını destekleyen bilgiler içermelidir. Bir nüshası vize departmanın diğeri ise başvuru sahibinde bulunmalıdır.)
  13. Seyahat Sağlık Sigortası ( Acil Tıbbi Bakım ve Sağlık Harcamalarını karşılayacak tutarda)

Emekliler İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmamış pasaport kullanılmalı.)
  2. Seyahat Planını Destekleyen Bilgilerin Yer Aldığı Konsolosluğa Hitaben Yazılmış Vize Talep Dilekçesi
  3. Emekli Cüzdanına Ait Fotokopi
  4. Başvuru Sahibine Ait Varsa Gayrimenkul Tapusu ve Araç Ruhsatı
  5. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  6. Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Aktif banka hesabına ait son 3 aylık hesap dökümü içermeli)
  7. Seyahat Sağlık Sigortası (Acil Tıbbi Bakım ve Sağlık Masraflarını Karşılayacak Tutarda)     

Ev Hanımları İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı. Ayrıca başvuru sahibinin eşine ait pasaportu veya eski Romanya vizesi varsa fotokopileri)
  2. Seyahat Planını Destekleyen, Romanya Konsolosluğu’na Hitaben Vize Talep Dilekçesi
  3. Başvuru Sahibinin Üzerine Kayıtlı Varsa Gayrimenkul Tapusu ve Araç Ruhsatı
  4. Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Aktif banka hesabına ait son 3 aylık hesap dökümü içermeli)
  5. Başvuru Sahibinin Eşi Çalışıyorsa İşveren İçin İstenen Belgeler Eklenmelidir
  6. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  7. Seyahat Sağlık Sigortası

Öğrenciler İçin;

  1. Pasaport ve  (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı. Ayrıca başvuru sahibinin ailesine ait pasaport veya eski Romanya vizesi varsa fotokopileri)
  2. Seyahat Planını Destekleyen Bilgilerin Yer Aldığı Konsolosluğa Hitaben Yazılmış Vize Talep Dilekçesi
  3. Eğitim Görülen Kurumdan Alınmış Yeni Tarihli Öğrenci Belgesi
  4. Aile iznini beyan eden Muvafakatname 
  5. Ailenin işveren, bordrolu veya emekli olduğu durumlarda diğer yukarıda yer alan belgelerin tamamı gerekli evraklara eklenmeli
  6. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  7. Seyahat Sağlık Sigortası

 

Romanya Tur Rehberi

/Tüm Turlar