0212 243 26 35 info@vizeofisi.com.tr

Giriş

Kayıt Ol

Bir hesap oluşturduktan sonra, ödeme durumunuzu izleyebilir, onay izleyebilir ve tur bittikten sonra tura da puan verebilirsiniz.
Kullanıcı Adı*
Şifre*
Şifreyi Onayla*
Adın*
Soyadın*
Email*
Telefon*
Ülke*
* Bir hesap oluşturmak, Hizmet Şartlarımız ve Gizlilik Bildirimiile tamam olduğunuz anlamına gelir .

ZATEN ÜYE MİSİNİZ?

Giriş
0212 243 26 35 info@vizeofisi.com.tr

Giriş

Kayıt Ol

Bir hesap oluşturduktan sonra, ödeme durumunuzu izleyebilir, onay izleyebilir ve tur bittikten sonra tura da puan verebilirsiniz.
Kullanıcı Adı*
Şifre*
Şifreyi Onayla*
Adın*
Soyadın*
Email*
Telefon*
Ülke*
* Bir hesap oluşturmak, Hizmet Şartlarımız ve Gizlilik Bildirimiile tamam olduğunuz anlamına gelir .

ZATEN ÜYE MİSİNİZ?

Giriş

İspanya Vizesi

İspanya Vize Başvurusu

İspanya’ya gerçekleştirilen seyahatler için Umuma Mahsus Pasaport sahibi kişiler eğer Schengen Vizesi yoksa vize uygulamasına tabi tutulmaktadır. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahibi kişiler ise 180 gün içinde 90 günü aşmayan seyahatleri için vize uygulamasından muaf tutulmaktadır.

İspanya’ya gerçekleştirilen seyahatler 90 günü aşamayacak ise kişiler bireysel olarak vize başvurularını konsolosluğa yapamamaktadır. Kısa süreli İspanya vizesi başvurularını İspanya Konsolosluğu ve İspanya Büyükelçiliği tarafından yetki verilmiş olan seyahat acenteleri ve yetkili firmalar aracılığıyla yapılmaktadır. Uzun süreli ikamet gerektiren durumlarda ise İspanya vize başvurularını kişiler İspanya Konsolosluğu ya da İspanya Büyükelçiliğine yapabilmektedir.

İspanya Schengen üyesi ülkeler arasında yer almaktadır. 90 güne kadar olan seyahatler için İspanya Schengen Vizesine başvurulması gerekmektedir. Schengen vizesine başvuran kişiler seyahatlerini başvuru yaptıkları ülkeden başlatmak şartıyla diğer Schengen ülkelerine seyahat gerçekleştirme hakkına sahiptir. İspanya Schengen vizesine ilk kez başvuru yapacak olan kişilere ise 1 haftalık seyahat hakkı tanınmaktadır. Daha sonra bu süre artmaktadır.

İspanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İşverenler İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı)
  2. Konsolosluğu hitaben şirketin antetli kağıdına yazılmış, kaşeli, imzalı ve seyahat planını içeren dilekçe
  3. Ticari Sicil Gazetesinin Fotokopisi
  4. İmza Sirkülerinin Fotokopisi
  5. Vergi Levhası Fotokopisi
  6. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  7. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)
  8. Seyahat Planını Destekleyici Uçak ve Otel Rezervasyonu Gösteren Belgeler
  9. Güncel Tarihli, Arka Fonu Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  10. Ticari Ziyaretler İçin Ticari Vize Davetiyesi (İspanya’dan davetiye gönderen şirketin antetli kağıdına yazılmış, seyahat planını destekleyen, seyahat süresince kişinin masraflarına karşılık teminat gösteren ve seyahat planını destekleyen bilgiler içermelidir. Bir nüshası vize departmanın diğeri ise başvuru sahibinde bulunmalıdır.)
  11. Seyahat Sağlık Sigortası

Bordrolu Çalışanlar İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı)
  2. İşveren şirketin antetli kağıdına yazılan kaşeli, imzalı, başvuru sahibinin şirket bünyesindeki görevini belirten, seyahat planını destekleyici talep dilekçesi
  3. Şirkete Ait İmza Sirküleri
  4. Vergi Levhası Fotokopisi
  5. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  6. Ticari Sicil Gazetesinin Fotokopisi
  7. SGK İşe Giriş Bildirgesinin Fotokopisi
  8. Son 4 Aya Ait Sigorta Bildirgesinin Fotokopisi
  9. Son 3 Aya Ait Maaş Bordrosunun Fotokopisi
  10. Seyahat Planını Destekleyen Uçak ve Otel Rezervasyonu ile İlgili Belgeler
  11. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  12. Ticari Ziyaretler İçin Ticari Vize Davetiyesi (İspanya’dan davetiye gönderen şirketin antetli kağıdına yazılmış, seyahat planını destekleyen, seyahat süresince kişinin masraflarına karşılık teminat gösteren ve seyahat planını destekleyen bilgiler içermelidir. Bir nüshası vize departmanın diğeri ise başvuru sahibinde bulunmalıdır.)
  13. Seyahat Sağlık Sigortası
  14. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)

Emekliler İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmamış pasaport kullanılmalı.)
  2. Seyahat Planını Destekleyen Bilgilerin Yer Aldığı Konsolosluğa Hitaben Yazılmış Vize Talep Dilekçesi
  3. Emekli Cüzdanına Ait Fotokopi
  4. Başvuru Sahibine Ait Varsa Gayrimenkul Tapusu ve Araç Ruhsatı
  5. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  6. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)
  7. Seyahat Sağlık Sigortası

Ev Hanımları İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı. Ayrıca başvuru sahibinin eşine ait pasaportu veya eski İspanya vizesi varsa fotokopileri)
  2. Seyahat Planını Destekleyen, İspanya Konsolosluğu’na Hitaben Vize Talep Dilekçesi
  3. Başvuru Sahibinin Üzerine Kayıtlı Varsa Gayrimenkul Tapusu ve Araç Ruhsatı
  4. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)
  5. Başvuru Sahibinin Eşi Çalışıyorsa İşveren İçin İstenen Belgeler Eklenmelidir
  6. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  7. Seyahat Sağlık Sigortası

Öğrenciler İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı. Ayrıca başvuru sahibinin ailesine ait pasaport veya eski İspanya vizesi varsa fotokopileri)
  2. Seyahat Planını Destekleyen Bilgilerin Yer Aldığı Konsolosluğa Hitaben Yazılmış Vize Talep Dilekçesi
  3. Eğitim Görülen Kurumdan Alınmış Yeni Tarihli Öğrenci Belgesi
  4. Aile iznini beyan eden Muvafakatname 
  5. Ailenin işveren, bordrolu veya emekli olduğu durumlarda diğer yukarıda yer alan belgelerin tamamı gerekli evraklara eklenmeli
  6. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  7. Seyahat Sağlık Sigortası
  8. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)

 

İspanyaTur Rehberi

/Tüm Turlar