0212 243 26 35 info@vizeofisi.com.tr

Giriş

Kayıt Ol

Bir hesap oluşturduktan sonra, ödeme durumunuzu izleyebilir, onay izleyebilir ve tur bittikten sonra tura da puan verebilirsiniz.
Kullanıcı Adı*
Şifre*
Şifreyi Onayla*
Adın*
Soyadın*
Email*
Telefon*
Ülke*
* Bir hesap oluşturmak, Hizmet Şartlarımız ve Gizlilik Bildirimiile tamam olduğunuz anlamına gelir .

ZATEN ÜYE MİSİNİZ?

Giriş
0212 243 26 35 info@vizeofisi.com.tr

Giriş

Kayıt Ol

Bir hesap oluşturduktan sonra, ödeme durumunuzu izleyebilir, onay izleyebilir ve tur bittikten sonra tura da puan verebilirsiniz.
Kullanıcı Adı*
Şifre*
Şifreyi Onayla*
Adın*
Soyadın*
Email*
Telefon*
Ülke*
* Bir hesap oluşturmak, Hizmet Şartlarımız ve Gizlilik Bildirimiile tamam olduğunuz anlamına gelir .

ZATEN ÜYE MİSİNİZ?

Giriş

Finlandiya Vizesi

Finlandiya Vize Başvurusu

Finlandiya, Schengen üyesi ülkeler arasında yer almaktadır. Türkiye vatandaşları Finlandiya’ya gerçekleştireceği seyahatlerde vize uygulamasına tabi tutulmaktadırlar. Finlandiya vizesini, alabilmek için Finlandiya Konsolosluğu ve Finlandiya Büyükelçiliği tarafından istenilen evrakları organize ettikten sonra yetkili olan firmalar aracılığıyla alabilirsiniz.

Finlandiya vize başvurusu öncesinde dikkat etmeniz gereken bazı durumlar vardır. Pasaportunuz son 10 yıl içerisinde çıkartılmış olmalıdır. Ayrıca eskimiş ve yıpranmış bir görüntüye sahip pasaportu başvuru için tercih etmemelisiniz. Başvurunuz yıpranmış pasaportunuz ile kabul edilse bile sınır görevlileri tarafından sorun olacaktır.

Finlandiya vize başvurusu için öncelikle konsolosluk tarafından hazırlanmış olan başvuru formunu eksiksiz ve gerekli evrakları doğrulayacak bir biçimde doldurmalısınız. Başvuru formu İngilizce olarak hazırlanmıştır. Bu yüzden formu doldururken İngilizce olarak doldurmanız gerekmektedir.

Finlandiya başvurusu için gerekli evraklar, seyahatinizin amacına göre değişmektedir.

Finlandiya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İşverenler İçin;

    1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı)
    2. Konsolosluğu hitaben şirketin antetli kağıdına yazılmış, kaşeli, imzalı ve seyahat planını içeren dilekçe
    3. Ticari Sicil Gazetesinin Fotokopisi
    4. İmza Sirkülerinin Fotokopisi
    5. Vergi Levhası Fotokopisi
    6. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
    7. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)
    8. Seyahat Planını Destekleyici Uçak ve Otel Rezervasyonu Gösteren Belgeler
    9. Güncel Tarihli, Arka Fonu Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
    10. Ticari Ziyaretler İçin Ticari Vize Davetiyesi (Finlandiya’dan davetiye gönderen şirketin antetli kağıdına yazılmış, seyahat planını destekleyen, seyahat süresince kişinin masraflarına karşılık teminat gösteren ve seyahat planını destekleyen bilgiler içermelidir. Bir nüshası vize departmanın diğeri ise başvuru sahibinde bulunmalıdır.)
    11. Seyahat Sağlık Sigortası

Bordrolu Çalışanlar İçin;

    1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı)
    2. İşveren şirketin antetli kağıdına yazılan kaşeli, imzalı, başvuru sahibinin şirket bünyesindeki görevini belirten, seyahat planını destekleyici talep dilekçesi
    3. Şirkete Ait İmza Sirküleri
    4. Vergi Levhası Fotokopisi
    5. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
    6. Ticari Sicil Gazetesinin Fotokopisi
    7. SGK İşe Giriş Bildirgesinin Fotokopisi
    8. Son 4 Aya Ait Sigorta Bildirgesinin Fotokopisi
    9. Son 3 Aya Ait Maaş Bordrosunun Fotokopisi
    10. Seyahat Planını Destekleyen Uçak ve Otel Rezervasyonu ile İlgili Belgeler
    11. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
    12. Ticari Ziyaretler İçin Ticari Vize Davetiyesi (Finlandiya’dan davetiye gönderen şirketin antetli kağıdına yazılmış, seyahat planını destekleyen, seyahat süresince kişinin masraflarına karşılık teminat gösteren ve seyahat planını destekleyen bilgiler içermelidir. Bir nüshası vize departmanın diğeri ise başvuru sahibinde bulunmalıdır.)
    13. Seyahat Sağlık Sigortası
    14. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.) 

Emekliler İçin;

    1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmamış pasaport kullanılmalı.)
    2. Seyahat Planını Destekleyen Bilgilerin Yer Aldığı Konsolosluğa Hitaben Yazılmış Vize Talep Dilekçesi
    3. Emekli Cüzdanına Ait Fotokopi
    4. Başvuru Sahibine Ait Varsa Gayrimenkul Tapusu ve Araç Ruhsatı
    5. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
    6. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)
    7. Seyahat Sağlık Sigortası

    Ev Hanımları İçin;

    1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı. Ayrıca başvuru sahibinin eşine ait pasaportu veya eski Finlandiya vizesi varsa fotokopileri)
    2. Seyahat Planını Destekleyen, Finlandiya Konsolosluğu’na Hitaben Vize Talep Dilekçesi
    3. Başvuru Sahibinin Üzerine Kayıtlı Varsa Gayrimenkul Tapusu ve Araç Ruhsatı
    4. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)
    5. Başvuru Sahibinin Eşi Çalışıyorsa İşveren İçin İstenen Belgeler Eklenmelidir
    6. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
    7. Seyahat Sağlık Sigortası

Öğrenciler İçin;

    1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı. Ayrıca başvuru sahibinin ailesine ait pasaport veya eski Finlandiya vizesi varsa fotokopileri)
    2. Seyahat Planını Destekleyen Bilgilerin Yer Aldığı Konsolosluğa Hitaben Yazılmış Vize Talep Dilekçesi
    3. Eğitim Görülen Kurumdan Alınmış Yeni Tarihli Öğrenci Belgesi
    4. Aile iznini beyan eden Muvafakatname 
    5. Ailenin işveren, bordrolu veya emekli olduğu durumlarda diğer yukarıda yer alan belgelerin tamamı gerekli evraklara eklenmeli
    6. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
    7. Seyahat Sağlık Sigortası
    8. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)

     

 

 

Finlandiya Tur Rehberi

/Tüm Turlar