0212 243 26 35 info@vizeofisi.com.tr

Giriş

Kayıt Ol

Bir hesap oluşturduktan sonra, ödeme durumunuzu izleyebilir, onay izleyebilir ve tur bittikten sonra tura da puan verebilirsiniz.
Kullanıcı Adı*
Şifre*
Şifreyi Onayla*
Adın*
Soyadın*
Email*
Telefon*
Ülke*
* Bir hesap oluşturmak, Hizmet Şartlarımız ve Gizlilik Bildirimiile tamam olduğunuz anlamına gelir .

ZATEN ÜYE MİSİNİZ?

Giriş
0212 243 26 35 info@vizeofisi.com.tr

Giriş

Kayıt Ol

Bir hesap oluşturduktan sonra, ödeme durumunuzu izleyebilir, onay izleyebilir ve tur bittikten sonra tura da puan verebilirsiniz.
Kullanıcı Adı*
Şifre*
Şifreyi Onayla*
Adın*
Soyadın*
Email*
Telefon*
Ülke*
* Bir hesap oluşturmak, Hizmet Şartlarımız ve Gizlilik Bildirimiile tamam olduğunuz anlamına gelir .

ZATEN ÜYE MİSİNİZ?

Giriş

Çin Vizesi

Çin Vize Başvurusu

Çin’e seyahat edecek vatandaşlar vize almak zorundadır. Umuma Mahsus Pasaport sahibi vatandaşlar uygulamasına tabi tutulmaktadırlar. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahibi vatandaşlar 180 gün içerisinde 90 günlük seyahatleri için vize uygulamasından muaf tutulmaktadırlar. Kısa süreli vize başvurularında Çin Konsolosluğu’na bireysel başvuru yapılamamaktadır. Kısa süreli vize başvuruları, konsolosluk tarafından yetkilendirilen firmalar tarafından yapılmaktadır.

Çin Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İş Verenler İçin;

  1. Pasaport-Pasaport veriliş tarihi 10 yıldan eski olmamalıdır. Varsa eski Pasaport, yoksa eski pasaportun olmadığına ya da kaybolduğuna dair yazılmış dilekçe olmalıdır
  2. Vize başvuru formu-Çin Turistik Vize müracaatı için Çin Vize Başvuru Formu doldurulurken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır. Başvuru Formu’nun dikkatli ve eksiksiz doldurulmasına ve formda beyan edilen bilgilerin seyahatin gereklerini kanıtlayıcı belgelerle desteklenmesine özen gösterilmelidir.
  3. Ticari Sicil Gazetesinin Fotokopisi
  4. İmza Sirkülerinin Fotokopisi
  5. Vergi Levhası Fotokopisi
  6. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  7. Biometrik fotoğraf-Çin Turistik Vize başvurusu için istenilen Biometrik Fotoğrafın standartları; Çin Turistik Vize başvurusu için kullanılacak fotoğrafın 6 aydan daha eski olmaması gereklidir. Fotoğraf, 33mm genişlik ve 48mm yüksekliğe sahip olmalı ve beyaz arka fonda çekilmelidir. 2 adet biometrik fotoğraf bu standartlara uyularak hazırlanmalıdır.
  8. Vize Talep Dilekçesi-Çin Turistik Vize başvurusu sahibinin turistik vize talebini açıklayan bir dilekçe yazılmalıdır.
  9. Adli Sicil ve Arşiv Kaydı-Adliye Sarayından mutlaka Adli Sicil Arşiv Kaydı sorgulatılmalı ve ‘Sicil Kaydı Yoktur’ yazısı ibraz edilmelidir.
  10. İkametgâh Belgesi -Çin Halk Cumhuriyeti’ne gitmek isteyen kişiler muhtarlıktan alınmış ıslak imzalı ve mühürlü ikametgâh belgesi almalıdır.
  11. Banka Hesap Cüzdanı-Banka hesabında en az 5.000 USD bakiye olması gereklidir. Kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle beraber hesap dökümü alınmalıdır.
  12. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi -Çin Halk Cumhuriyeti’ne gitmek isteyen kişilerin Nüfus Cüzdanı fotokopilerini de evraklar arasına koyması gerekmektedir.
  13. Otel ve Uçak Bileti Rezervasyonu -Çin seyahatiniz için hazırladığınız belgelerde yer alan gidiş ve dönüş tarihlerini kapsamalıdır.
  14. Ticari Ziyaretler İçin Ticari Vize Davetiyesi (Çin’den davetiye gönderen şirketin antetli kağıdına yazılmış, seyahat planını destekleyen, seyahat süresince kişinin masraflarına karşılık teminat gösteren ve seyahat planını destekleyen bilgiler içermelidir. Bir nüshası vize departmanın diğeri ise başvuru sahibinde bulunmalıdır.)

Bordrolu Çalışanlar İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı)
  2. İşveren şirketin antetli kağıdına yazılan kaşeli, imzalı, başvuru sahibinin şirket bünyesindeki görevini belirten, seyahat planını destekleyici talep dilekçesi
  3. Şirkete Ait İmza Sirküleri
  4. Vergi Levhası Fotokopisi
  5. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  6. Ticari Sicil Gazetesinin Fotokopisi
  7. SGK İşe Giriş Bildirgesinin Fotokopisi
  8. Son 4 Aya Ait Sigorta Bildirgesinin Fotokopisi
  9. Son 3 Aya Ait Maaş Bordrosunun Fotokopisi
  10. Seyahat Planını Destekleyen Uçak ve Otel Rezervasyonu ile İlgili Belgeler
  11. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  12. Ticari Ziyaretler İçin Ticari Vize Davetiyesi (Çin’den davetiye gönderen şirketin antetli kağıdına yazılmış, seyahat planını destekleyen, seyahat süresince kişinin masraflarına karşılık teminat gösteren ve seyahat planını destekleyen bilgiler içermelidir. Bir nüshası vize departmanın diğeri ise başvuru sahibinde bulunmalıdır.)
  13. Seyahat Sağlık Sigortası
  14. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)

Emekliler İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmamış pasaport kullanılmalı.)
  2. Seyahat Planını Destekleyen Bilgilerin Yer Aldığı Konsolosluğa Hitaben Yazılmış Vize Talep Dilekçesi
  3. Emekli Cüzdanına Ait Fotokopi
  4. Başvuru Sahibine Ait Varsa Gayrimenkul Tapusu ve Araç Ruhsatı
  5. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  6. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)
  7. Seyahat Sağlık Sigortası

Ev Hanımları İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı. Ayrıca başvuru sahibinin eşine ait pasaportu veya eski Çin vizesi varsa fotokopileri)
  2. Seyahat Planını Destekleyen, Çin Konsolosluğu’na Hitaben Vize Talep Dilekçesi
  3. Başvuru Sahibinin Üzerine Kayıtlı Varsa Gayrimenkul Tapusu ve Araç Ruhsatı
  4. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)
  5. Başvuru Sahibinin Eşi Çalışıyorsa İşveren İçin İstenen Belgeler Eklenmelidir
  6. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  7. Seyahat Sağlık Sigortası

Öğrenciler İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı. Ayrıca başvuru sahibinin ailesine ait pasaport veya eski Çin vizesi varsa fotokopileri)
  2. Seyahat Planını Destekleyen Bilgilerin Yer Aldığı Konsolosluğa Hitaben Yazılmış Vize Talep Dilekçesi
  3. Eğitim Görülen Kurumdan Alınmış Yeni Tarihli Öğrenci Belgesi
  4. Aile iznini beyan eden Muvafakatname 
  5. Ailenin işveren, bordrolu veya emekli olduğu durumlarda diğer yukarıda yer alan belgelerin tamamı gerekli evraklara eklenmeli
  6. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  7. Seyahat Sağlık Sigortası
  8. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)

 

Çin Tur Rehberi

/Tüm Turlar