0212 243 26 35 info@vizeofisi.com.tr

Giriş

Kayıt Ol

Bir hesap oluşturduktan sonra, ödeme durumunuzu izleyebilir, onay izleyebilir ve tur bittikten sonra tura da puan verebilirsiniz.
Kullanıcı Adı*
Şifre*
Şifreyi Onayla*
Adın*
Soyadın*
Email*
Telefon*
Ülke*
* Bir hesap oluşturmak, Hizmet Şartlarımız ve Gizlilik Bildirimiile tamam olduğunuz anlamına gelir .

ZATEN ÜYE MİSİNİZ?

Giriş
0212 243 26 35 info@vizeofisi.com.tr

Giriş

Kayıt Ol

Bir hesap oluşturduktan sonra, ödeme durumunuzu izleyebilir, onay izleyebilir ve tur bittikten sonra tura da puan verebilirsiniz.
Kullanıcı Adı*
Şifre*
Şifreyi Onayla*
Adın*
Soyadın*
Email*
Telefon*
Ülke*
* Bir hesap oluşturmak, Hizmet Şartlarımız ve Gizlilik Bildirimiile tamam olduğunuz anlamına gelir .

ZATEN ÜYE MİSİNİZ?

Giriş

Avusturya Vizesi

Avusturya Vize Başvurusu

Avusturya seyahatlerinizden önce Avusturya vizesi almak için Avusturya Konsolosluğu’na vize başvurusu yapılması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti resmi pasaport sahibi olan kişiler, 180 gün içinde 90 günü geçmeme koşulu ile bu uygulamadan muaf tutulmaktadır. AB ülkelerinden ikamet izni olan ya da İsviçre izni olan vatandaşlar da Avusturya vizesinden muaf tutulmaktadırlar. Avusturya vize başvurusu için bireysel başvurular konsolosluk tarafından kabul edilmemektedir. Vize başvurularını, yetkilendirilmiş merkezler ve seyahat acenteleri aracılığıyla yapabilmektesiniz. Ulusal vize, Erasmus ve oturma izni gibi işlemlerde için konsolosluğa başvur yapılması gerekmektedir. Avusturya Konsolosluğu vize başvurusunda bulunan kişinin biometrik bilgileri ve fotoğraf çekimi gibi durumlarda gerek duyduğu takdirde mülakat için çağırmaktadır.

Avusturya Vizesi İçin erekli Evraklar

İşverenler İçin;

  1. Pasaport (Başvuruda kullanılacak olan pasaport son 10 yıl içerisinde alınmış olmalıdır. Ayrıca seyahat dönüşünden sonra en az 6 ay geçerliliğe sahip olmalı ve karşılıklı en az iki sayfasının boş bulunması gerekmektedir.)
  2. Biometrik Fotoğraf (Arka fonu krem ya da gri fonda 35×45 mm boyutlarında güncel çekilmiş iki adet biometrik fotoğraf)
  3. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  4. Ticari Sicil Gazetesinin Fotokopisi
  5. İmza Sirkülerinin Fotokopisi
  6. Vergi Levhası Fotokopisi
  7. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  8. Finansal Durumu Gösterir Belgeler (Aktif olan banka hesabının son üç aylık hesap dökümü belgeler arasına eklenmelidir. Ayrıca banka hesabında konsolosluk tarafından belirlenen miktarda bakiye bulunmalıdır.. Son üç aylık maaş bordrosu işveren tarafından ıslak imzalı ve kaşeli biçimde hazırlanmalıdır.)
  9. Avusturya Vize İşlemi İçin Başvuru Sahibinin veya Sponsor Olan Kişinin Bağlı Bulunduğu Şirkete Ait Kurumsal Kimliğini Belgeleyen Evraklar
  10. Ticari Ziyaretler İçin Ticari Vize Davetiyesi (Avusturya’dan davetiye gönderen şirketin antetli kağıdına yazılmış, seyahat planını destekleyen, seyahat süresince kişinin masraflarına karşılık teminat gösteren ve seyahat planını destekleyen bilgiler içermelidir. Bir nüshası vize departmanın diğeri ise başvuru sahibinde bulunmalıdır.)
  11. Seyahat Sağlık Sigortası
  12. Seyahat Planını Destekleyici Uçak ve Otel Rezervasyonu Gösteren Belgeler

Bordrolu Çalışanlar İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı)
  2. İşveren şirketin antetli kağıdına yazılan kaşeli, imzalı, başvuru sahibinin şirket bünyesindeki görevini belirten, seyahat planını destekleyici talep dilekçesi
  3. Şirkete Ait İmza Sirküleri
  4. Vergi Levhası Fotokopisi
  5. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  6. Ticari Sicil Gazetesinin Fotokopisi
  7. SGK İşe Giriş Bildirgesinin Fotokopisi
  8. Son 4 Aya Ait Sigorta Bildirgesinin Fotokopisi
  9. Son 3 Aya Ait Maaş Bordrosunun Fotokopisi
  10. Seyahat Planını Destekleyen Uçak ve Otel Rezervasyonu ile İlgili Belgeler
  11. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  12. Ticari Ziyaretler İçin Ticari Vize Davetiyesi (Avusturya’dan davetiye gönderen şirketin antetli kağıdına yazılmış, seyahat planını destekleyen, seyahat süresince kişinin masraflarına karşılık teminat gösteren ve seyahat planını destekleyen bilgiler içermelidir. Bir nüshası vize departmanın diğeri ise başvuru sahibinde bulunmalıdır.)
  13. Seyahat Sağlık Sigortası
  14. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)

Emekliler İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmamış pasaport kullanılmalı.)
  2. Seyahat Planını Destekleyen Bilgilerin Yer Aldığı Konsolosluğa Hitaben Yazılmış Vize Talep Dilekçesi
  3. Emekli Cüzdanına Ait Fotokopi
  4. Başvuru Sahibine Ait Varsa Gayrimenkul Tapusu ve Araç Ruhsatı
  5. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  6. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)
  7. Seyahat Sağlık Sigortası

Ev Hanımları İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı. Ayrıca başvuru sahibinin eşine ait pasaportu veya eski Avusturya vizesi varsa fotokopileri)
  2. Seyahat Planını Destekleyen, Avusturya Konsolosluğu’na Hitaben Vize Talep Dilekçesi
  3. Başvuru Sahibinin Üzerine Kayıtlı Varsa Gayrimenkul Tapusu ve Araç Ruhsatı
  4. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)
  5. Başvuru Sahibinin Eşi Çalışıyorsa İşveren İçin İstenen Belgeler Eklenmelidir
  6. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  7. Seyahat Sağlık Sigortası

Öğrenciler İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı. Ayrıca başvuru sahibinin ailesine ait pasaport veya eski Avusturya vizesi varsa fotokopileri)
  2. Seyahat Planını Destekleyen Bilgilerin Yer Aldığı Konsolosluğa Hitaben Yazılmış Vize Talep Dilekçesi
  3. Eğitim Görülen Kurumdan Alınmış Yeni Tarihli Öğrenci Belgesi
  4. Aile iznini beyan eden Muvafakatname 
  5. Ailenin işveren, bordrolu veya emekli olduğu durumlarda diğer yukarıda yer alan belgelerin tamamı gerekli evraklara eklenmeli
  6. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  7. Seyahat Sağlık Sigortası
  8. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)

Avusturya Tur Rehberi

/Tüm Turlar