0212 243 26 35 info@vizeofisi.com.tr

Giriş

Kayıt Ol

Bir hesap oluşturduktan sonra, ödeme durumunuzu izleyebilir, onay izleyebilir ve tur bittikten sonra tura da puan verebilirsiniz.
Kullanıcı Adı*
Şifre*
Şifreyi Onayla*
Adın*
Soyadın*
Email*
Telefon*
Ülke*
* Bir hesap oluşturmak, Hizmet Şartlarımız ve Gizlilik Bildirimiile tamam olduğunuz anlamına gelir .

ZATEN ÜYE MİSİNİZ?

Giriş
0212 243 26 35 info@vizeofisi.com.tr

Giriş

Kayıt Ol

Bir hesap oluşturduktan sonra, ödeme durumunuzu izleyebilir, onay izleyebilir ve tur bittikten sonra tura da puan verebilirsiniz.
Kullanıcı Adı*
Şifre*
Şifreyi Onayla*
Adın*
Soyadın*
Email*
Telefon*
Ülke*
* Bir hesap oluşturmak, Hizmet Şartlarımız ve Gizlilik Bildirimiile tamam olduğunuz anlamına gelir .

ZATEN ÜYE MİSİNİZ?

Giriş

Almanya Vizesi

Almanya Vize Başvurusu

Bir orta Avrupa ülkesi olan Almanya, Avrupa Birliği’ne üye devletler arasında yer almaktadır. Avrupa Birliği’nin en zengin ve en erken sanayileşen ülkeleri arasında yer almaktadır. Dünya çapında oldukça önemli otomobil markaları ve birçok elektronik ürün Almanya tarafından üretilmektedir. Avrupa ülkeleri arasında en büyük göçmen nüfusuna sahip 3. ülkedir. Bu göçmen nüfusun büyük çoğunluğunu Türk vatandaşlar oluşturmaktadır. Başkent Berlin başta olmak üzere büyük Türk mahalleleri sayesinde Almanya’da, Türk kültürel mirasa ait birçok unsura rastlamanız mümkündür.

Sanayi ve ekonomisinin dışında Avrupa’nın kültür merkezi olan Almanya, yüksek kültür seviyesine sahip bir uygarlığın üzerine kurulmuştur. Festivalleri, kültürel ve tarihi mirasları ve modern yapısıyla turistlerin ilgisini çekmektedir. Bundan dolayı her yıl milyonlarca turist Almanya’ya gitmektedir. Kartpostal gibi manzaralara ve mimariye sahip Almanya’ya gitmek için neler gereklidir? Vize başvuru sürece nasıl işler? Hayallerinizin ülkesi Almanya’ya gidebilmek için gerekli tüm bilgileri bu yazımızda sizlere açıklayacağız.

Umuma mahsus yani Bordo Pasaport hamili Türkiye vatandaşları Almanya’ya gidebilmek için vize başvurusunda bulunmak zorundadır. Almanya’ya seyahat edecek kişilerin pasaportunda önce ki tarihlere ait çok girişli ve geçerli Schengen vizesi olması halinde gerekli olan Schengen vizesi için başvuruda bulunma zorunluluğu yoktur.  Yeşil, gri, siyah ve kırmızı pasaportlara sahip kişiler 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde yapılacak seyahatlerde vize başvurusu yapmaları istenmez.

Uzun süreli yani aile birleşimi, oturma izni ve çalışma izni gibi durumlarda vatandaşlar vize başvurusunda bulunmak zorundadırlar.  Uzun süreleri vize başvurularında kişiler kendileri başvuru yapmaktadır. 90 güne kadar olan vize başvurularında, konsolosluk tarafından yetkilendirilen merkezler ya da seyahat acentelerinden başvuru yapılmaktadır.

Almanya Schengen Bölgesi’ne üye olan bir devlettir. Almanya vizesi olan kişiler, Almanya’dan başlamak şartıyla Schengen ülkelerine Almanya Schengen vizesi ile seyahat edebilir.  Almanya’ya seyahat etmek isteyen kişiler, 90 güne kadar olan seyahatleri için Almanya Schengen Vizesine başvurmalıdır. Eğer seyahatler 90 günden fazla ise Almanya Ulusal Vizesi için başvuruda bulunmalıdırlar.

Almanya Vizesi İçin Gerekli Evraklar

İşverenler İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı)
  2. Konsolosluğu hitaben şirketin antetli kağıdına yazılmış, kaşeli, imzalı ve seyahat planını içeren dilekçe
  3. Ticari Sicil Gazetesinin Fotokopisi
  4. İmza Sirkülerinin Fotokopisi
  5. Vergi Levhası Fotokopisi
  6. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  7. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)
  8. Seyahat Planını Destekleyici Uçak ve Otel Rezervasyonu Gösteren Belgeler
  9. Güncel Tarihli, Arka Fonu Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  10. Ticari Ziyaretler İçin Ticari Vize Davetiyesi (Almanya’dan davetiye gönderen şirketin antetli kağıdına yazılmış, seyahat planını destekleyen, seyahat süresince kişinin masraflarına karşılık teminat gösteren ve seyahat planını destekleyen bilgiler içermelidir. Bir nüshası vize departmanın diğeri ise başvuru sahibinde bulunmalıdır.)
  11. Seyahat Sağlık Sigortası

Bordrolu Çalışanlar İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı)
  2. İşveren şirketin antetli kağıdına yazılan kaşeli, imzalı, başvuru sahibinin şirket bünyesindeki görevini belirten, seyahat planını destekleyici talep dilekçesi
  3. Şirkete Ait İmza Sirküleri
  4. Vergi Levhası Fotokopisi
  5. Faaliyet Belgesi Fotokopisi
  6. Ticari Sicil Gazetesinin Fotokopisi
  7. SGK İşe Giriş Bildirgesinin Fotokopisi
  8. Son 4 Aya Ait Sigorta Bildirgesinin Fotokopisi
  9. Son 3 Aya Ait Maaş Bordrosunun Fotokopisi
  10. Seyahat Planını Destekleyen Uçak ve Otel Rezervasyonu ile İlgili Belgeler
  11. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  12. Ticari Ziyaretler İçin Ticari Vize Davetiyesi (Almanya’dan davetiye gönderen şirketin antetli kağıdına yazılmış, seyahat planını destekleyen, seyahat süresince kişinin masraflarına karşılık teminat gösteren ve seyahat planını destekleyen bilgiler içermelidir. Bir nüshası vize departmanın diğeri ise başvuru sahibinde bulunmalıdır.)
  13. Seyahat Sağlık Sigortası
  14. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)

Emekliler İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmamış pasaport kullanılmalı.)
  2. Seyahat Planını Destekleyen Bilgilerin Yer Aldığı Konsolosluğa Hitaben Yazılmış Vize Talep Dilekçesi
  3. Emekli Cüzdanına Ait Fotokopi
  4. Başvuru Sahibine Ait Varsa Gayrimenkul Tapusu ve Araç Ruhsatı
  5. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  6. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)
  7. Seyahat Sağlık Sigortası

Ev Hanımları İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı. Ayrıca başvuru sahibinin eşine ait pasaportu veya eski Almanya vizesi varsa fotokopileri)
  2. Seyahat Planını Destekleyen, Almanya Konsolosluğu’na Hitaben Vize Talep Dilekçesi
  3. Başvuru Sahibinin Üzerine Kayıtlı Varsa Gayrimenkul Tapusu ve Araç Ruhsatı
  4. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)
  5. Başvuru Sahibinin Eşi Çalışıyorsa İşveren İçin İstenen Belgeler Eklenmelidir
  6. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  7. Seyahat Sağlık Sigortası

Öğrenciler İçin;

  1. Pasaport (Vize bitiş süresinden itibaren en az 6 ay geçerli, 2 sayfası boş olan ve en fazla 10 yıllık deforme olmayan pasaport kullanılmalı. Ayrıca başvuru sahibinin ailesine ait pasaport veya eski Almanya vizesi varsa fotokopileri)
  2. Seyahat Planını Destekleyen Bilgilerin Yer Aldığı Konsolosluğa Hitaben Yazılmış Vize Talep Dilekçesi
  3. Eğitim Görülen Kurumdan Alınmış Yeni Tarihli Öğrenci Belgesi
  4. Aile iznini beyan eden Muvafakatname 
  5. Ailenin işveren, bordrolu veya emekli olduğu durumlarda diğer yukarıda yer alan belgelerin tamamı gerekli evraklara eklenmeli
  6. Güncel Tarihli, Arka Fonu Beyaz 2 Adet Biometrik Fotoğraf
  7. Seyahat Sağlık Sigortası
  8. Aktif Banka Hesabına Ait Son 3 Aya Ait Banka Hesap Cüzdanı ve Fotokopisi (Banka Yetkilisi Tarafından Islak İmzalı ve Kaşeli Bir Biçimde Hazırlanmış Olmalı. Vize Süresince Seyahat Masrafları Konsolosluk Tarafından Belirlenen Tutar Kadar Bakiye Bulunmalı.)

 

 

Almanya Tur Rehberi

/Tüm Turlar